maanantai 10. kesäkuuta 2013

Suunto M5 sykemittari

Suunto M5, sykevyö, Movestick
Suunnon M5 sykemittari on oikeastaan ensimmäinen sportti tekninen vempele mitä olen hankkinut ja en ole vielä ainakaan katunut yhtään tämän ostoa.

Itse sykemittarin ja sykevyön lisäksi paketissa oli myös Movestick USB-palikka jolla saat siirrettyä datan suoraan Movescount-palveluun. Polarilla ei käsittääkseni tuota Flowlinkkia saa mukana joten säästipä tuossakin hieman.

Itse M5 on mielestäni suhteellisen tyylikäs ja se näyttää oikein kivalta muutenkin. Sykemittari pysyy mukavasti ranteessa myös urheilun ulkopuolella eli se toimii myös kellona ;)

Tämän mittarin valkkasin oikeastaan sen takia, koska tässä tulee mukana harjoitusohjelma tavoitteesi mukaan. Tuo nimittäin kyselee alussa painoa, pituutta ja muuta mukavaa sekä omaa tavoitetta ja sitä mikä on nykyinen kunto. Sen perusteella se luo sinulle ohjelman jota noudattaen pääset parempaan kuntoon. Ohjelmat on määritetty American College of Sports Medicinen liikuntaohjeiden ohjearvojen mukaan eli voisi olettaa, että taustalla on jotain fiksuakin dataa.

Ekalla kerralla oli ongelmia siinä kun "kuolin" eli sykemittari ei saanut sykettä sykevyöltä. Ongelma oli siinä etten kastellut sykevyön sensoreita kunnolla ja sen jälkeen ei ole mitään ongelmaa ollut. Määrittelin omaksi aloituskunnoksi huonon ja laite loi sen mukaisen ohjelman. Pari päivää meninkin sen mukaan ja sitten tein kuntotestin ja se sanoi kunnokseni "alle keskitason". Suosittelen muita, jotka tämän hankkii tekemään tuon kuntotestin ensimmäiseksi - näin saat oman kuntotasosi heti kondikseen.

Kuvankaappaus ohjekirjasta
Kuntotason nousun jälkeen onkin harjoitus ollut paljon mielekkäämpää kun ei ole ollut mitään pientä lönkyttelyä. Esimerkiksi tänään ohjelmassa oli 35 minuutin lenkki "reippaasti" eli syke piti pitää 135-142 välissä.

Sykemittari sanoo vielä joka aamu onko lepopäivä vai harjoituspäivä. Mikäli joku päivä ei innosta lähteä niin käsittääkseni M5 osaa suhtautua tähän ja muutella hieman lepopäiviä sen mukaan. Itse ainakin olen tehnyt niin, että esim. perjantaina kun tein kuntotestin niin olisi pitänyt vielä 25 minuutin lenkki heittää, mutta jätin sen väliin ja tein hieman enemmän seuraavana päivänä. Itse koitan hieman kelin mukaankin katsoa tuota liikkumista sillä kuivalla kelillä on kivempi liikkua kuin sateella!

Itse suosittelen lämpimästi Suunnon M5 mittaria varsinkin alkuun sillä tämä auttaa sinua ohjelman kanssa ja tuleepahan liikuttua kun kellokin jo käskee!

Mainitaanpa vielä pienellä präntillä se seikka ettei tätä artikkelia sponsoroinut kukaan. M5 on ostettu omilla rahoilla ja kukaan ei vaikuta näihin mielipiteisiin millään tapaa!

4 kommenttia:

  1. Hyvän sykemittarin ostit! Olin oikeastaan pitkään samanalaisessa tilanteessa, eli liikuntaa ei tullut harrastettua yhtään armeijan jälkeen. Syy miksi kuntoilut eivät olleet napanneet oli se, että olin kouluajoista alkaen tottunut treenaamaan aivan liian kovaa ja sillä tavalla hengästyy heti alussa. Suunnon avulla kunnon kohotus on ollut mielekästä, koska sykettä ei tule nostettua enempää kuin on harjoituksen kannalta tarpeellista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen ollut tyytyväinen tuohon hankintaan ja itsellä kyllä tulee sykettä nostettua aika usein enemmän kuin mittari tahtoisi. Varsinkin jos se haluaisi tehdä matalalla sykkeellä.

      Tällä hetkellä haaveilen Suunnon lisäksi Niken Fuelbandistä jota ei taida suomesta saada vieläkään. Epäilen, että tekeillä oleva kakkosversio tulisi sitten joskus suomeen.

      Poista
  2. Hei, olen harjoitellut helmikuusta alkaen alle keskitason kunnosta ja nyt olen kohti erinomaista kuntoa. Talven hiihtelin, mutta nyt harjoittelu on säännöllisempää ja tavoitteellisempaa. Saamani mittari on oma "personal trainer" jota ei voi huijata. Minulla on lähtösyke muutoinkin ollut alhainen ja nyt tuntuu ettei saa nostettua tarpeeksi "kovaa" juoksuharjoituksissa tarpeeksi. Mutta paras tsemppari tämä sykemittari on todella.Nainen -56

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla, että kehityksesi on ollut noinkin positiivista!
      Itse olen nyt ollut hieman heikolla liikunnalla erinäisten asioiden takia ja nyt pitäisi taas aktivoitua jo senkin takia, että saisi sykemittaria kiusattua :D

      Kiitos kommentistasi!

      Poista