maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kuntotaso pompsahti ylöspäin

Suoraan sanottuna en ymmärrä tuota sykemittarin kuntotason mittausta välistä sillä eilisellä suht rankalla setillä se pompahti nimittäin keskitasoon. Ihmettelinkin miksi tuo sykemittari piippaili välistä kuin hullu ja joku piippaus johtui varmaan tuosta.

Käväisin käppäilemässä suhteellisen paljon ylämäkeä ja alas tultiin sitten polkua pitkin jossa oli kiviä ja muuta mukavaa joten suhteellisen haastava laskukin oli - ei siis helpolla päässyt. Tuon mäkiosuuden jälkeen oli sitten pientä kevyttä käppäilyä rannoilla ja lähialueilla ja tuosta sai semmosen 1h15min setin aikaan. Tempo oli kuitenkin suht hyvä tuolla "kevyellä käppäilylläkin".

Matkaa tuossa tuli vajaa 6km Nike+ appsin mukaan, mutta pitää ottaa tuo mäkisyys huomioon sillä sitä oli aika pitkälti puolet tuosta reissusta ja vauhti ei ollut alamäessäkään mikään hurja - ehkä hitaampi tai vähintään sama kuin ylös tullessa sillä varovasti piti risujen yms. takia mennä.

Mutta niin se kuntotaso sykemittarin mielestä. Se on keskitasoa ja pitäisi varmaan tehdä tuo sykemittarin kuntotesti uusiksi ja katsoa mikä se on sen mukaan. Lieköhän tuo aika suppea käsite jos 1mailin eli 1.6km perusteella katsotaan se kuntotaso tai tuossa reenissä missä tuo kuntotaso nousi oli kesto pitkä ja syke oli suht korkealla.

Pitää katsella mitä tuo sykemittarin kunto-ohjelma mun eteen heittää kun olen ns. keskitason heebo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti